Училищна среда

EasyDNNBlockBuilder

Училищна среда

Училище Дени Дидрò се намира в подножието на Люлин планина, разположено на площ от 6000 кв. м в красивия град Банкя, известен с лечебните си вода, въздух и богата зеленина, само на 20 километра от центъра на София. Избрахме това специално място, за да изградим училище сред природата, в което децата имат свободата да растат на чист въздух, да прекарват време в учене на открито и изследване на естествената среда. Обучението на открито прави ученето автентично, учебните предмети оживяват и провокират децата да изследват и творят.

Среда за развитие

Построена през 2021 година, сградата на Училище Дени Дидрò е изцяло съобразена със съвременните изисквания за енергийна ефективност, издържана в естествен архитектурен стил – дърво, камък и стъкло, а озонираща система намалява отделянето на въглеродни емисии. Училищният комплекс предлага на децата просторни и светли стаи, богато оборудвани кабинети по природни и обществени науки, музика, две библиотеки, зала за танцово изкуство, изобразително изкуство. За активни спортни занимания децата имат на разположение два физкултурни салона, един голям 25 м басейн и един малък басейн, две външни игрища и писта за бягане. Училищният амфитеатър е социално пространство за училищни събития и ученически изяви. Двете библиотеки, освен че предоставят богат избор от книги, се превръщат в пространство за учене и провеждане на часовете по литература. Училището разполага с модерно оборудвана собствена кухня, в която се приготвя разнообразна и здравословна храна. Децата прекарват свободно време на открито в специално създадени зони за активни игри или вътрешни кътове, оборудвани с мека мебел.

Достъп и сигурност

Безопасността в Училище Дени Дидрò се осигурява чрез система за видеонаблюдение и система за контрол на достъпа. Гости и посетители могат да влизат в сградата само с придружител от училището.